LISI

Lisianne Madou (°1999) begon op achtjarige leeftijd met notenleerlessen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Drama te Beringen. Eén jaar later koos ze voor de klarinet als hoofdinstrument. Dit bij Lieven Henkens. 

Wanneer Lisianne veertien jaar was besloot ze haar middelbaar verder te zetten aan de kunsthumaniora MUSART te Hasselt. Ze kreeg hier klarinetles van Graziana Buzzerio en andere algemene muziekvakken van onder andere Bert Appermont en Kevin Houben. 

In 2017 slaagde Lisianne voor de toelatingsproeven aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en sloot hier vervolgens aan bij de klarinetklas van Ivo Lybeert.  Ze volgde daarnaast ook masterclasses bij Annelien Van Wauwe, Roeland Hendrikx en Yehuda Gilad. 

In juni 2021 studeerde Lisianne af als Bachelor in de klarinet met een grote onderscheiding op haar Bachelor proef. Ze zet haar Master klarinet - educatie verder aan het Conservatorium van Leuven aan de klas van Roeland Hendrikx.

Lisianne is sinds haar twaalfde actief in het orkestleven en won zo onder andere de auditie voor 2de klarinet voor het Antwerps Jeugdorkest via Antwerp Symphony Orchestra. Ze speelde hier enkele projecten mee in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen onder andere onder leiding van Olivier Robe en Jaume Santonja. Via Antwerp Symphony Orchestra werd Lisianne eveneens aangesteld als klarinetdocent voor het OpMaatorkest. Intussen gaf ze deze fakkel door. 

In 2018 startte ze een opleiding binnen de muziekmethode Children are Composers van Hanne Deneire. Na het voltooien van deze opleiding kon Lisianne van start gaan met musiceren binnen House of Music te Antwerpen. Hier kreeg ze de kans om alle ervaring en kennis op te doen die ze tot heden met haar mee draagt.
Lisianne heeft ervaring in het musiceren en muziekles geven aan alle leeftijden, met extra focus op de leeftijdsgroep van 3 t.e.m. 8 jaar. 

Op dit moment is Lisianne, naast Studio LISI, bezig met het ontwikkelen van een klarinet- en saxofoonmethode, voor volwassenen, toegepast op de methode van Children are Composers.

Naast Children are Composers en haar activiteiten in het orkestleven, staat Lisianne onder meer aan de basis van het nieuwe collectief Squared Minds. Hierin neemt zij de rol van klarinettist in het ensemble op. Daarnaast nam ze begin 2020 het nummer "Feeling Gay" van de band F.O.D. op voor hun nieuwe CD die zijn release had in november 2020.

In maart 2021 werd Hingama opgericht. Hierin zingt Lisianne en zal ze ook klarinet spelen. Haar partner in dit muzikaal duo is de zangeres Lenneke Nijst.