LISI

Lisianne Madou (°1999) begon op achtjarige leeftijd met notenleerlessen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Drama te Beringen. Eén jaar later koos ze voor de klarinet als hoofdinstrument. Dit bij Lieven Henkens. 

Wanneer Lisianne veertien jaar was besloot ze haar middelbaar verder te zetten aan de kunsthumaniora MUSART te Hasselt. Ze kreeg hier klarinetles van Graziana Buzzerio en andere algemene muziekvakken van onder andere Bert Appermont en Kevin Houben. 

In 2017 slaagde Lisianne voor de toelatingsproeven aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en sloot hier vervolgens aan bij de klarinetklas van Ivo Lybeert.  Ze volgde daarnaast ook masterclasses bij Annelien Van Wauwe, Roeland Hendrikx en Yehuda Gilad. 

In juni 2021 studeerde Lisianne af als Bachelor in de klarinet met een grote onderscheiding op haar Bachelor proef. Ze zet haar Master klarinet - educatie verder aan het Conservatorium van Leuven aan de klas van Roeland Hendrikx.

Lisianne is sinds haar twaalfde actief in het orkestleven en won zo onder andere de auditie voor 2de klarinet voor het Antwerps Jeugdorkest via Antwerp Symphony Orchestra. Ze speelde hier enkele projecten mee in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen onder andere onder leiding van Olivier Robe en Jaume Santonja. Via Antwerp Symphony Orchestra werd Lisianne eveneens aangesteld als klarinetdocent voor het OpMaatorkest. Intussen gaf ze deze fakkel door. 

In 2018 startte ze een opleiding binnen de muziekmethode Children are Composers van Hanne Deneire. Na het voltooien van deze opleiding kon Lisianne van start gaan met musiceren binnen House of Music te Antwerpen.  Vanaf januari 2023 zal ze niet langer licentiehouder zijn van de methode en bewandelt ze een nieuw pad binnen haar educatieve carrière. Uiteraard zal ze alle ervaring en kennis die ze binnen CaC en HoM op deed, altijd met haar mee blijven dragen.

Sinds november 2022 is Lisianne ook bezig met het bedenken, uittesten en uitwerken van een eigen methode. Na 5 jaar non-stop in het vak te staan merkte ze dat er dingen waren die je niet overal terugvond of dat er nu eenmaal momenten waren dat je botste met de ideeën van andere onderwijsvormen. De cursus zal een project van enkele jaren zijn want hij zal maar liefst gemaakt worden voor de leeftijd van 4 t.e.m. 18 jaar. 
Desondanks de leeftijdsbeschrijving, is de cursus wél gebruiksvriendelijk voor eender welke starter van eerder welke leeftijd. Zelfs volwassenen kunnen dus met de cursus aan de slag en in een zeer korte tijd noten leren lezen, ritmes begrijpen en uitvoeren, piano beginnen spelen en ..? 

Het jonge publiek kan Lisianne, of misschien beter gezegd Lisi, ook herkennen van sociale media. In januari 2022 startte er voor haar een nieuwe carrière als Influencer via het platform TikTok. Met zo'n 50.000 volgers (TikTok: dailydoseoflisi) brengt ze dagelijks haar leven in beeld en dit allemaal door de realiteit niet uit de weg te gaan. Een combinatie van leerkracht, Influencer en freelance muzikant is wat haar in dit leven momenteel gedreven houdt en de zin geeft om nog verder te kunnen groeien! 

Niet alleen doet ze dit in allemaal in België, maar sinds 1 juli 2022 ook vanaf Spaanse bodem. Lisianne ging de liefde achterna en heeft zo haar liefdesnestje gevonden in het Spaanse Baskenland. Maar.. laat dat jullie vooral niet tegenhouden om in contact te komen en nieuwe bruggen te bouwen.
Want wat is 1200 km als twee of meerdere creatievelingen elkaar kunnen vinden en daar nieuwe creaties mee kunnen maken?!