Studio LISI schrijft een boek?

Gepubliceerd op 16 november 2020 om 15:11

Toen ik negentien was en de training binnen Children are Composers afgerond had, kon ik beginnen met musiceren in House of Music (Antwerpen) als Meester Musicus. Op deze manier kon ik de kennis die ik binnen de training had opgedaan omzetten in praktijk.

In House of Music heb ik leerling musici van alle leeftijden. Hiertussen zitten dus ook een heel aantal volwassenen.
Hoe graag ik ook werk met kleuters en jonge kinderen, toch heb ik ook een zeer grote voorliefde voor het musiceren met volwassenen in de muziek. 

Het was dan ook een jaar later, dat ik op een willekeurige ochtend het impulsieve idee kreeg om een klarinetmethode te ontwikkelen voor volwassenen. Het zou dan ook zijn voor volwassenen zonder muzikale achtergrond die helemaal van nul zouden beginnen.  

Om een goede theoretische basis in deze methode te hebben, zou ik de methode van Children are Composers omzetten. Enerzijds van piano naar klarinet en anderzijds van kinderen naar volwassenen. 

Ondertussen ben ik eenentwintig. Tijdens de eerste welbefaamde lockdown in maart 2020 ben ik beginnen brainstormen en schrijven aan de eerste tien lessen van het boek.
Nu, in november 2020, ben ik deze tien lessen aan het uitproberen met een volwassen vrouw van 57 jaar.
Zij vertelt me na elke les hoe zij het ervaren heeft en wat er misschien op een andere manier aangebracht kan worden om de muziek nog beter over te brengen. 
Had ik trouwens al verteld dat deze vrouw iemand is die ik best wel goed ken? 

Mijn moeder heeft namelijk altijd heel hard opgekeken naar wat ik met muziek deed, maar ze begreep er eigenlijk nooit echt veel van. Ze had zelf geen muzikale achtergrond en kon niets meer dan er vooral van genieten. Als ik zeg dat ze op tien jaar tijd geen twintig keer heeft gezegd dat ze toch zo graag wou zingen of een instrument wou leren spelen, dan lieg ik. 

Het leek mij dan in eerste instantie dan ook niet meer dan normaal dat ik haar als eerste zou vragen voor dit nieuwe gekke project van haar dochter, want ik heb er al wel een heleboel op de teller staan. 

Veel mensen hebben mij gewaarschuwd voor het feit dat samenwerken met iemand die zo nauw aan het hart ligt soms wel voor moeilijkheden kan zorgen, maar voorlopig kan ik met heel veel trots zeggen dat mijn moeder de eerste lessen met succes heeft volbracht en al aardig wat uit die klarinet geblazen krijgt!
Ik geef ook wel graag toe dat er misschien wat meer geoefend mag worden, maar we zitten gelukkig nog maar in het prille begin van dit avontuur. Ik zie het alvast helemaal goedkomen en breng graag binnenkort een extra update!

x Lisi

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.